Her er grunnene til at du ikke kommer deg inn til jobbintervju.

Sky rekruttering får ofte henvendelser fra frustrerte kandidater som lurer på hvorfor de ikke kommer seg inn til intervju selv om de oppfatter seg selv som kompetente kandidater til en rolle hos et selskap. Vi skal i denne artikkelen prøve å gi litt nyanserte svar på hvorfor det er slik. Fire rekrutterere fra Sky rekruttering gir deg først grunnene du ikke nødvendigvis kan gjøre noe med. Vi gir deg også smørbrødlista som du kan høyne dine odds. Det er kun to hinder som står mellom deg og et jobbintervju: CV og søknad.

Faller du utenfor den “perfekte” malen? 


Ole Jørgen Ølstad jobber som digital rekrutteringsrådgiver i Sky rekruttering. Han er en voksen mann med lang erfaring fra både rådgiving og Management i større selskaper som blant annet DNB, Pareto og Storebrand.

Ole Jørgen mener det er svært mange kvalifiserte søkere der ute til de fleste bransjer og utlyste stillinger. På den annen side er vår erfaring i Sky at dette ikke alltid er like åpenbart for alle arbeidsgivere. Stillingsbeskrivelsene begynner å bli så detaljerte og kravspesifikke, selv for lette stillinger og det skal lite til for at man faller utenfor den “perfekte” malen.

Det å være en voksen arbeidssøker idag kan være en tøff prosess i seg selv nå som det digitale toget dundrer forbi i 300km/t. Norske arbeidsgivere har kanskje aldri hatt så høye krav til sine fremtidige medarbeidere som de har idag. Når både arbeidsgiver og arbeidstaker sitter med skyhøye krav og forventninger så sier det seg selv at det blir en missmatch. Det tar tid å komme i mål. Ved spørsmål ta gjerne kontakt med Ole Jørgen på email:oj@skyrekruttering.no

Populære stillinger med god tilgang på kandidater.

Trine Elise Rødal jobber som Digital rekrutteringsrådgiver i Sky rekruttering, I tillegg til dette jobber hun også med karriereveiledning.
Trine har lang fartstid innen rekruttering og arbeidet med å få folk ut I jobb. Hun møter daglig mennesker som står i denne problemstillingen. Trine mener det er flere faktorer som spiller inn når kommunikasjonen ikke går videre etter søknaden er sendt.

Den innlysende grunnen er fortsatt gjeldende. Noen bransjer er mer krevende å komme seg inn i. Eksempel på dette i dagens marked er stillinger innen kontor/administrasjon. Spesielt mange kvinner søker seg til administrative stillinger innen backoffice, resepsjon og administrasjon. Den digitale verden vi lever i gjør at nye løsninger og funksjoner tar over mange av de administrative rollene som tidligere ble utført av mennesker. Trine mener også at sentralisering er en faktor som spiller inn. Større bedrifter sentraliserer driften sin, noe som også fører til at det opprettes færre stillinger enn det gjorde tidligere. Oppsummert er det i denne stillingskategorien svært mange søkere og få stillinger, da sier det seg selv at det blir vanskelig å komme seg gjennom nåløyet og kravene til kandidatene blir høyere.

Andre bransjer som er svært populære om dagen er ulike roller innen markedsføring. Markedsføringsfaget er hele tiden i sterk endring. Her må man som kandidat ligge foran å være oppdatert på alle nye trender. Det hjelper lite å komme med «gammelt nytt» fra utdannelsen du hadde da du var «ung». Når det er sagt så har du utrolige muligheter innenfor denne bransjen om du først kommer deg inn hos en av de store byråene. Du vil bli jaget av hauker! Alle skal ha de beste digitale hodene!
Ved spørsmål ta gjerne kontakt med Trine på email: trine@skyrekruttering.no

Alle bedrifter vil ha og trenger en god selger.

Butikkbransjen har lenge hatt rekker med søkere utenfor butikkdørene sine som står med CV`n i hånda og ber om jobb. Butikkjobbene er populære på grunn av at det ikke nødvendigvis kreves så mye utdannelse for å nå inn. Nettopp på bakgrunn av dette så er det også svært mange som går denne veien og da blir lista lang og nåløyet enda smalere. Her kan du dra fordel av å ha kjente dører å banke på samt anbefalinger fra venner og bekjente som allerede har en fot innenfor.

Vi oppfordrer kandidater med lite eller ingen utdannelse til å også se litt andre veier enn kun mot butikk. Det finnes svært mange veier å gå selv uten utdannelse. Salg er en god start som vil gi deg unike muligheter i fremtiden. Mange tror salg er salg, men butikksalg er langt ifra det samme som bedriftssalg. I butikken kommer kunden inn til deg og closingen burde gå relativt greit, men du kan naturligvis score på mersalg. I bedriftssalg er et du som skal ut til kunden. Det er her du virkelig lærer salg og salgsverdens beundringsverdige teknikker og muligheter.
Alle bedrifter er avhengig av å selge sine produkter. Er du god i salg kan din karrierestige gå svært raskt og du vil få unike muligheter i fremtiden. Selgeren er ikke lengre den upopulære rasen, en god selger vil alle bedrifter ha.

Arbeidserfaring og gode resultater går foran utdannelse i dagens arbeidsmarked.


Våren er høytid for ferdig utlærte studenter som står med CV`n i hånda og skal ha drømmejobben. Ikke mer enn en gang har vi gitt tilbud til nyutdannede kandidater som har avvist oss momentant. 2 måneder senere har de tatt kontakt etter å ha fått realiteten midt i fleisen. Det var ikke så lett å få drømmejobben til tross for en bachelor. Arbeidserfaring går foran utdannelse i dagens arbeidsmarked. Mulig det vil endre seg frem i tid, men slik er status i dag for svært mange bransjer.

Linda Bræin jobber som digital rekrutteringsrådgiver i Sky rekruttering. Linda har selv bakgrunn fra ledelse innen dagligvarebransjen og har rekruttert inn utallige unge lovende til bransjen.
Linda tror at i mange tilfeller føler unge arbeidstakere selv at de er kvalifiserte for en jobb fordi de nå har den teoretiske kunnskapen om stillingen. Unge i dag er mindre villig til å jobbe seg opp og frem i dagens samfunn. Trainee stillinger er mindre populære fordi det ikke er et veldig «sexy» ord. Stillinger med fancy titler ender opp med å bli det alle søker på og dette skaper en skjevhet.

Linda har et tips til de unge som skal ut i arbeidslivet: «Det er bedre å være ansatt i en stilling selv om det ikke er relatert til utdanningen enn å ha hull i CV. Bygg deg opp et navn og renomme. Jobb deg oppover. Du skal jobbe resten av livet så ikke stress med at første jobben må være drømmejobben. Den tid kommer, dersom du har valgt en utdannelse som får frem det beste i deg». Ved spørsmål ta kontakt med Linda på email: linda@skyrekruttering.no

Ikke vær lat i jobbsøkeprosessen, det kan være kroken på døra.

Jan Tveøy jobber i dag som digital rekrutteringsrådgiver i Sky rekruttering. Jan har tidligere jobbet som karriereveileder i regi av NAV samt Management, salg, IT, kursing og rådgiving i selskaper som Ericsson, Mercuri International og Wilfa.

I sin jobb som karriereveileder forteller Jan at han jobbet med mange ledere som i sitt liv hadde ansatt svært mange mennesker selv, men det er ikke ensbetydende med at man selv er en god søker. Disse lederne trengte hjelp og veiledning når det kom til å skrive en god søknad, lage en god CV, ja rett og slett forarbeidet for å bli kalt inn til intervju.

Jan sier videre at det er kun noen få profiler der ute som «tar rommet» og får alle jobber de søker på. Slik er ikke hverdagen for den generelle nordmann eller dame. Det er overraskende mange som ikke kan kunsten å skrive CV, og langt færre som kan skrive en god søknad. En dårlig ide er å skrive en søknad som du sender ut til alle stillingene du søker på. En søknad må spisses mot den konkrete stillingen. Ikke være lat i jobbsøkeprosessen. Det tar deg ikke inn til intervju og du vil bli avslørt umiddelbart. Husk at de som leser din CV og søknad har lest svært mange og du blir naturligvis sammenlignet med mangfoldet og den generelle standarden.
Jan er optimistisk og mener at de fleste klarer å komme seg ut i jobb dersom man legger inn en reell innsats og er litt tålmodig. Ved spørsmål ta gjerne kontakt med Jan på email: jan@skyrekruttering.no 


Så hvordan kommer man seg da inn til intervju?

Du er kun to hinder som står mellom deg og et jobbintervju: CV og søknad.

Sørg for et profesjonelt oppsett av din CV med nødvendig informasjon.


  • Ikke unnlat å legg inn fødselsdato pga høy alder, dette er kun en irriterende mangel for rekrutterer og eventuell ny arbeidsgiver. Svært mange godt voksne søkere gjør dette og rekrutterer må bruke tid på å innhente dette i ettertid, om de i det heletatt gjør det.
  • Ikke glem å skriv inn din adresse, vi vet at du vet hvor du bor, men det vet ikke vi som er mottakere og vi jobber kanskje med stillinger over hele landet, hvordan skal vi da vite hvilken avdeling du hører hjemme på? Alt som krever en ekstra øvelse fra rekrutterer i en travel hverdag vil redusere dine muligheter.  For all del, ikke glem å legg inn telefonnummer og mail. Vi trenger å få kontakt med deg. Dobbelsjekk at din kontaktinfo er korrekt. Vi opplever daglig at henvendelser vi gjør pr mail ikke går igjennom pga at kandidaten har en skrivefeil i sin mailadresse. Da er det vanskelig å innkalle deg til intervju. Ikke forvent at arbeidsgiver eller rekrutterer går på jakt etter din kontaktinfo. Du kan her bli lagt i bunken for “ikke så interessante” søkere. 
Fjern urelevant info. Enkelte tror en lang CV er inngangsporten til arbeidslivet. Dette stemmer ikke, snarere kan det være tvert imot. Fire ulike arbeidsforhold med 14 dagers varighet vil aldri være positivt i utgangspunktet så dersom dette er tilfelle for din CV så forklar gjerne hva som er bakgrunnen til dette, for det vil alltid en rekrutterer lure på. Har du gode svar på dette så trenger ikke dette å være et problem. Alltid vær ærlig, men informasjon som ikke har relevans kan med fordel droppes. Ikke skriv en lang avhandling for hvert ansettelsesforhold. Når du skriver stillingstittel så vet rekrutterer hva du har gjort. Har du hatt ekstra oppgaver utenom ditt mandat så skriv istede om dette i din søknad.


Sørg for at din søknad er spisset for stillingen .


Ikke send en standard søknad. Daglig får vi søknader med feil stillingstittel i søknaden. Da er du ute, enkelt og greit. “Hei, jeg søker med stor interesse på stillingen som butikkmedarbeider hos dere”. Da ligger du tynt ann når stillingen har tittelen regnskapsmedarbeider.

Les stillingsbeskrivelsen flere ganger. Les mellom linjene og oppsummer- Hva er det arbeidsgiver virkelig er på utkikk etter? Konkluder med hva de trenger, føler du det er deg så svar på krav og forventninger i stillingsbeskrivelsen. Selg deg inn basert på hva selskapet søker og hva som er dine styrker sett opp mot dette. Når du skriver en søknad så still deg selv alltid dette spørsmålet: “Hvilken kompetanse og egenskaper har jeg som vil skape verdi for dette selskapet?” Det er spørsmålet en bedrift ønsker svar på. Hva kan du tilføre? Har du gode eksempler som støtter under dette så begynner du å bevege deg oppover i bunken.

La oss gi deg et konkret eksempel: En stillingsannonse hos selskap X har oppsummert følgende ønsker for sin nye medarbeider:
- Kreativ
- Løsningsorientert
- Resultatbevisst
- Selvstendig

Her holder det ikke å skrive at du er fremoverlent, løsningsorientert, resultatbevisst og har gode samarbeidsevner i en oppsummert setning. Som arbeidsgiver er vi nysgjerrig på hvordan du tolker disse punktene og vi vil vite litt mer om hva du legger i dette for å se om det stemmer med selskapets oppfatning av begrepene. Bruk gjerne eksempler og vis til relevante settinger som har skapt verdi for tidligere arbeidsgivere. Gjør leseren nysgjerrig på å møte deg for å få vite mer om deg. Et alternativt svar kan være:

“Min nåværende jobb krever at jeg ser løsninger da jeg ofte står alene i kundesituasjoner. Jeg er nødt til å ta raske beslutninger basert på egne vurderinger. Disse erfaringene har gjort meg selvstendig og jeg har lært å stole på meg selv. Min bakgrunn som designer har lært meg å være kreativ. Jeg søker ofte situasjoner og stier som ikke er gått tidligere. Jeg tenker alltid nytt og fremtidsrettet. Et godt eksempel på dette er da jeg laget en ny reklamekampanje for selskapet Tenk grønt AS. Her brukte vi selskapets verdier til å synliggjøre det viktige miljøaspektet. Kampanjen endte med at selskapet trakk til seg over 50 nye kunderelasjoner som igjen ga selskapet en direkte verdi på over 20 millioner kroner. Jeg forteller gjerne mer om mine tidligere prosjekter i et intervju hos dere.”

           Dette kan redusere eller øke dine odds: 
  • Noen ganger er du rett og slett feil profil, aksepter det å gå videre. 
  • Du gir inntrykk av at du ikke tar jobbsøkerprosessen seriøst og oppfyller ikke overnevnte krav til CV og søknad. 
  • Du søker på stillinger du ikke er kvalifisert til. Senk kravene å se om det løser problemet. 
  • Du søker på stillinger du er overkvalifisert til. Det er helt ok, men da må du gi en begrunnelse for hvorfor du ønsker mindre ansvar og forklar gjerne omstendighetene rundt dette slik at rekrutterer forstår at du ikke bare har missforstått stillingsbeskrivelsen, men at du oppriktig har et ønske om stillingen. 
  • Du er ufin i din kommunikasjon. Man skulle tro at dette ikke var et problem men av og til dukker det opp kandidater som rett og slett sliter med å kommunisere på en folkelig måte og oppleves som “hoven” med et ovenfra og ned syn. Det er aldri klokt. Et generelt tips er å se på alle mennesker rundt deg som likemenn. Du er kanskje bedre enn mange andre I noe, men vi kan love deg at disse garantert er bedre enn deg på andre ting. 
  • Smil å vær positiv selv når du skriver CV og søknad. Det skinner igjennom i skriftspråket ditt. Vi vil alle jobbe med mennesker som gir oss energi istede for mennesker som suger oss tom for energi. 

Sky rekruttering ønsker deg masse lykke til i jobbsøkeprosessen å håper du hadde nytte av artikkelen vår.
For flere nyheter fra Sky rekruttering besøk våre hjemmesider: https://www.skyrekruttering.no/nyheter